Vols estar al dia?

Subscriu-te al butlletí per rebre totes les novetats via mail

Parla amb nosaltres

missatges SMS:

93 210 86 27

 

Usuari SKYPE:

FederacioACAPPS

 

Usuari MSN:

acapps@ hotmail.com

 

Telèfon:

93 210 55 30

 

NOTICIES D'ACTUALITAT

Ajudes econòmiques “ PLAN PRIMER EMPLEO” a les empreses per contractar joves amb discapacitats - 28/07/2017


La Fundación ONCE ha posat en marxa el Plan Primer Empleo, amb el cofinançament del Fons Social Europeu, per incentivar la contractació de joves amb discapacitat.

 

A través d’aquest programa, es concediran ajudes a empreses que contractin persones amb discapacitat d’entre 16 i 30 anys, inscrites al Sistema Nacional de Garantia Juvenil. Tot i que el nom “comercial” es Primer Empleo no és necessari que sigui la primera feina del jove. La convocatòria està oberta a totes les empreses tot i que es prioritzaran les  PYMES, en particular aquelles que no tenen l’obligació legal de contractar persones amb discapacitat.

 

   Ajudes a la contractació: tipologia de contractes, requisits i imports

En totes les tipologies, cal que es compleixi un període mínim de permanència de sis mesos per tenir dret a cobrar l’ajuda.

 

Contractes indefinits a temps complet o parcial: ajudes fins a 18 mesos a la contractació d’un jove amb discapacitat amb contracte indefinit.

Contractes temporals a temps complet o parcial: ajudes de fins a 12 mesos a la contractació d’un jove amb discapacitat amb contracte temporal.

Contractes per a la formació i l’aprenentatge: ajudes de fins a 10 mesos a la contractació d’un jove amb discapacitat amb un contracte per a la formació i l’aprenentatge. La durada mínima del contracte serà d’un any.

 

L’import de l’ajuda suposarà un 80% de les retribucions brutes del salari. Partint d’un salari mig de 1.000€, per exemple, l’ajuda seria de:

800€ (80% de 1.000) x 7 (s’afegeix 1 paga extra) = 5.600€

 

A més, les empreses que rebin l’ajuda podran sol·licitar també ajudes per a l’adaptació del lloc de treball de la persona  contractada, amb un límit màxim de 1.000€ per persona i contracte.

 

     Període d’execució

És subvencionable la despesa derivada de les contractacions realitzades des de l’1 de gener de 2017.

 

La convocatòria  està publicada al web de la Fundación ONCE, en el següent enllaç:

     Convocatòria Plan Primer Empleo

 

 Federació ACAPPS - Providència 42, 4rt - 08024 Barcelona

Tel 93 210 55 30 - federacio@acapps.org - fax i sms 93 210 86 27 - Site desenvolupat per Enfasystem.net