Vols estar al dia?

Subscriu-te al butlletí per rebre totes les novetats via mail

Parla amb nosaltres

missatges SMS:

93 210 86 27

 

Usuari SKYPE:

FederacioACAPPS

 

Usuari MSN:

acapps@ hotmail.com

 

Telèfon:

93 210 55 30

 

NOTICIES D'ACTUALITAT

Trencant Tòpics: parlem amb Marta Cervera, que treballa de cara al públic a l'Alcampo - 31/07/2017

Ser sord/a i treballar de cara al públic és possible. En aquest butlletí en parlem amb la Marta Cervera, que des de fa un any treballa com a caixera al supermercat Alcampo de Diagonal Mar i se la veu realment contenta. La cadena de supermercats, a més, és pionera en l’accessibilitat a la comunicació als clients, amb la instal·lació de bucles a caixes i al punt d’atenció al client/a.


Just fa un any que treballes a Alcampo com a caixera. Com t'hi sents? 

Molt bé i contenta de treballar-hi. M’agrada i l’equip és molt bo, tots fem pinya, tant els companys com les coordinadores.

   

I estar de cara al client/a, com ho portes? 

Bé, al principi em va costar però ara molt bé. Hi ha clients/es de tot, està clar, però ara m'agrada estar de cara al públic, em sento segura de mi mateixa. I, si algun cop tinc qualsevol problema, jo o un altre company/a, la coordinadora ens ve a donar suport. 


Algun client/a s’ha sorprès que siguis sorda?

No. Com que em comunico bé oralment, perquè els meus pares van apostar per aquesta modalitat i sempre he parlat, la gent ni se n’adona.  De vegades, si no els entenc, simplement els dic “sóc sorda. No t’he entès, m’ho pots repetir si us plau?” i ja està! Sí que és cert que, cada setmana, com a promig, passen unes deu persones sordes que directament vénen a la meva caixa.

 

Se’t veu molt a gust amb la feina, enhorabona i gràcies per explicar-nos la teva experiència.

 

També hem volgut parlar amb l'Àngel Batet, responsable de Recursos Humans a Alcampo Diagonal Mar, per parlar-nos de la política de l'empresa, tant a nivell d'inserció laboral com d'accessibilitat. 

  

La Marta està molt satisfeta amb la feina... 

Sí, i nosaltres amb ella que consti! És una alegria tenir-la amb nosaltres. 

 

La vostra política va més enllà del 2% que marca la LISMI

Sí, en aquests moments a Alcampo DM tenim un 4% de la plantilla que té alguna discapacitat (intel·lectual, mental i, eb el cas de la Marta, auditiva), De fet ara estem buscant un segon caixer/a que sigui sord/a. Tenim aquest compromís social i, com a equip, ens fa més forts, donem un sentit més ampli a la feina. 


I, a més, la cadena també ha instal·lat bucles per a les persones sordes.

Sí, i funcionen! el vostre equip ho va venir a comprovar recentment. Són polítiques que costen relativament poc en comparació al benefici que donen, com que puguem donar una millor atenció al client/a amb pèrdua auditiva. Tenim un bucle a la caixa de dalt, un a la de baix i al mostrador d’atenció al client. Totes estan senyalitzades.

 

Gràcies Àngel pel temps concedit just abans de començar vacances!

A vosaltres, un plaer.


Francina Ballester

Comunicació Federació ACAPPS

 

 

 

 Federació ACAPPS - Providència 42, 4rt - 08024 Barcelona

Tel 93 210 55 30 - federacio@acapps.org - fax i sms 93 210 86 27 - Site desenvolupat per Enfasystem.net