Vols estar al dia?

Subscriu-te al butlletí per rebre totes les novetats via mail

Parla amb nosaltres

missatges SMS:

93 210 86 27

 

Usuari SKYPE:

FederacioACAPPS

 

Usuari MSN:

acapps@ hotmail.com

 

Telèfon:

93 210 55 30

 

NOTICIES D'ACTUALITAT

Gràcies a tots i totes per fer que les 21es. Jornades hagin estat un èxit! - 28/11/2016

  Gràcies a tots i totes!  

per acompanyar-nos a les 21es. Jornades de Formació de les Persones Sordes en Modalitat Oral, celebrades el 12 de novembre a l'auditori de la Casa del Mar.

 

Passada una setmana i havent fet unes primeres valoracions, creiem que van ser un èxit de participació i que vam complir amb l'objectiu d'aquest projecte: continuar aportant temes d'interès en el debat dels drets de les persones sordes i les seves famílies en educació, en accessibilitat, en ocupació i en inclusió social.

 

Un aplaudiment a tots els qui vau intervenir, als ponents, als joves protagonistes de la tertúlia, a les personalitats de les administracions presents.

 

Moltes gràcies als nostres socis i sòcies, persones sordes i famílies, professionals del sector (logopedes i audioprotesistes) i, com no, gràcies a les entitats col•laboradores: Fundación ONCE, FIAPAS, Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, Red Pediátrica Widex, Medel, Claso, Programa Infantil Phonak i Salesa.

 

  Les Jornades en imatges!  

 

Podeu veure les Jornades en imatges a l'àlbum creat a la nostra pàgina al facebook.

 

Àlbum 21es. Jornades de Formació de les Persones Sordes

 

I en breu, també disposarem dels vídeos subtitulats de cada ponència. Us en informarem!

 

Enquesta de valoració: dona’ns la teva opinió!

També us agrairíem que, si vau assistir a les Jornades, ompliu l’enquesta de valoració que hem preparat per conèixer la vostra opinió: 

  Enquesta de valoració de les 21es Jornades

 

Inauguració

Les Jornades es van iniciar amb les intervencions del secretari de Treball, Afers Socials i Famílies, Josep Ginesta; el president de la Confederación FIAPAS, José Luis Aedo; el president del Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat, Antonio Guillén, i Raimon Jané, president de la Federació ACAPPS.


El president de la nostra entitat va destacar la rellevància de tenir la llei d'accessibilitat, que reconeix els drets i els suports per a les persones sordes que es comuniquen oralment i va subratllar que, gràcies al suport tecnològic, educatiu i logopèdic els joves sords accedeixen a la formació superior i a la Universitat. "No podem anar enrere en les polítiques socials", va cloure Jané. En la seva intervenció, Antonio Guillén, president del COCARMI, va explicar que cal un canvi de model que promogui l'empoderament de la persona amb discapacitat. 


Des de FIAPAS, José Luis Aedo, el president, va remarcar el dret dels infants sords a accedir a una educació inclusiva i el dret de les mares i pares a rebre, des de l’inici, una informació clara, orientació i prestacions econòmiques.

 

Josep Ginesta, secretari general de Treball, Afers Socials i Famílies, va afirmar que "fomentar el treball de qualitat és la millor política social ja que comporta també l'autonomia de la persona. Ginesta ens va animar a continuar col·laborant amb l'Administració.  

 

Accessibilitat a la Comunicació

L’accessibilitat va obrir les sessions de les Jornades amb una interessant taula en què es van explicar els sistemes accessibles per a les persones sordes per contactar amb els serveis d’emergència, d’informació i de salut de la Generalitat. Concretament, Rubén Peyret va exposar l’app accessible del servei d’emergències 112; Núria Torres ens va informar sobre com podem contactar de forma accessible amb el servei 061 CatSalut Respon i Antoni Martín ens va explicar com funciona el telegram del servei 012 Atenció Ciutadana.

 

Tot seguit, Abel Gassull (foto de dalt), llicenciat en Comunicació i estudiant de doctorat del grup Kinecto de la Universitat de Vic, va presentar els resultats preliminars de l'estudi que està realitzant sobre l'ús de l'anglès en els universitaris amb sordesa de modalitat oralista a Catalunya.  

 

La sessió d’educació va comptar amb la participació del CREDA Lleida, que va presentar el projecte que estan realitzant amb els joves sords, i el CREDAC Pere Barnils que van presentar les seves orientacions per a l’elaboració del programa individual a Secundària.

 

Ingrid Rubio, audioprotesista de la Red Pediàtrica Widex, va presentar les últimes novetats en pròtesis auditives, concretament, la tecnologia trilink: audiòfons amb connexió a widex link, entrada per bobina i de la tecnologia pure link. 

 

Abans de començar la sessió Laboral, vam fer una breu presentació dels actes de sensibilització que estàvem fent en el marc de la campanya "Mou-te per les persones amb discapacitat". 

 

Inserció Laboral

Va tancar les sessions de les Jornades l'àrea Laboral, amb la taula "10 anys de l'Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva". 

 

Assumpta Soler, coordinadora de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat, va iniciar la taula aportant una dada significativa: a Barcelona, hi viuen 7.172 persones sordes amb certificat de discapacitat. Això no implica que n'hi hagi més i que, com va dir Soler, calgui també adaptar-nos a la nova realitat: persones grans que estan perdent l'audició. Cal que construïm un model Barcelona per a la inserció laboral de les persones amb discapacitat al mercat ordinari de treball: el nostre horitzó és la plena inserció de les persones amb discapacitat", va assegurar Soler. 


Lola Montejo, coordinadora de la Xarxa Barcelona d’Inclusió (XIB), va transmetre els resultats del treball de les entitats de la xarxa el 2015: 506 persones contractades, 100 d'elles, persones sordes. Va remarcar la coordinació interna i el treball ara per aconseguir la cooperació externa, com per exemple i per començar, amb inspecció de treball.

 

Va cloure la taula Esther Montaño, coordinadora del Servei d’Inserció Laboral: “treballar en xarxa és compartir el repte de les dificultats del mercat de treball i crear metodologies comunes”.

 

Les Jornades van tancar-se amb l’acte de cloenda, amb Raimon Jané, president de la Federació ACAPPS i amb la Laia Ortiz, tercera tinent d’alcalde i presidenta de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat. Ortiz va voler reconèixer la tasca de la nostra entitat per a tota la ciutat i amb les administracions. 

 

 

  Jornades accessibles     

 

Les Jornades van ser accessibles a la comunicació amb la subtitulació en directe i el bucle magnètic amb el Servei d’Accessibilitat de la Federació ACAPPS – Suport SAC FIAPAS.

 Federació ACAPPS - Providència 42, 4rt - 08024 Barcelona

Tel 93 210 55 30 - federacio@acapps.org - fax i sms 93 210 86 27 - Site desenvolupat per Enfasystem.net